Laat je verrassen in Geldrop-Mierlo! Trek je wandelschoenen aan en ga op verkenningstocht door het mooie natuurgebied de Strabrechtse Heide. Of geniet met het hele gezin bij Dierenrijk. Heb je meer zin in cultuur? Bezoek dan Kasteel Geldrop, de Standerd Molen of het Weverijmuseum. Tussendoor Bourgondisch genieten? Dat kan in de kernen Geldrop en Mierlo waar je de leukste terrasjes en restaurants vindt! Geen idee waar je moet beginnen? Wij laten je hieronder graag een aantal highlights van Geldrop-Mierlo zien.

Weverij Museum

Dierenrijk Mierlo

Strabrechtse Heide

Kasteel Geldrop

Horecaplein Geldrop

De A.F.Th. van der Heijden wandeling

Een van de grootste, hedendaagse Nederlandse schrijvers, Adri van der Heijden, is geboren en getogen in Geldrop. De wandeling is de verbindingslijn tussen markante locaties uit romans en requiems van Van der Heijden. Op die locaties liggen ook de plaatsen uit zijn persoonlijk leven.

De grote lijn vormt twee lussen in een vloeiende acht. De wandeling van acht kilometer bestaat uit twee lussen van vier kilometer. De eerste lus loopt langs het Kanaal en door de Geldropse wijken Hulst en Skandia; de tweede door Braakhuizen Zuid en Braakhuizen Noord. Het voorhof van Kasteel Geldrop is het beginpunt en het eindpunt van de literaire wandeling.

Op de website https://vanderheijdenwandeling.nlvindt u meer informatie over deze bijzondere wandeling, over het wandelboek ‘Door de spiegel van A.F.Th. van der Heijden, een literaire wandeling in de verbeelding en werkelijkheid van zijn Geldropse jeugd’ en over de audiotour.

 

Heilige Brigida Kerk

Standerdmolen Mierlo

Belevingsroute Van Gogh streken