Natuur in Geldrop-Mierlo

In Geldrop-Mierlo is de prachtige natuur binnen handbereik. Ideaal voor de echte natuurliefhebbers! Pak de fiets of trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door het sterk afwisselende landschap. Het zal je verbazen hoeveel moois je te zien krijgt!

De Strabrechtse Heide

De Strabrechtse Heide maakt deel uit van De Kempen, een van de mooiste natuurgebieden van Brabant. Het gebied beslaat ca. 1.500 hectare en is zeer geschikt voor wandelingen. 

Sang en Goorkens

Dit natuurreservaat is een afwisselend gebied met o.a. elzenbroekbossen en eikenbossen. Vroeger werden de gronden gebruikt om o.a. turf te steken, maar nu kun je daar heerlijk wandelen en fietsen.

De Beuven

Het Beuven is een groot natuurgebied in de Lieropse Heide. Het ven is ca. 85 hectare groot en daarmee het grootste ven op de Stabrechtse Heide én van Nederland.

Dal van de kleine Dommel

In Geldrop-Mierlo kom je de Dommel overal tegen. De rivier stroomt om woonwijken, de kasteeltuin, beweegt zich door het centrum en zelfs door het Weverijmuseum. 

De Somerense Heide

Ontdek vennengebied de Somerense Heide; een gebied tussen de Strabrechtse Heide en het landbouwgebied van Weert.

Keelven

Het regelmatige, rechthoekige bebossingspatroon wisselt zich af met flinke stukken heide met op vennen lijkende waterplassen. Ervaar dit stukje 'kunstmatige' natuur zelf!